13 Aralık 2009 Pazar

çikolata soslu ve kayısılı kek tarifi

Çocukalımızın severek ve beğenerek yediği ve genelde her kesin evinde bulunan kolay ve pratik çikolata soslu kayısılı kek günlerimizin vaz gecilmez kekler vardır.meyveli kek,üzümlü kek,bunlardan biride çikolata ve kayısılı kek
Malzemeler

3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
75 gr margarin
1.5 çay bardağı süt (ılık)
3 su bardağı un
1 çay bardağı çikolata( ufalanmış)
10 adet kuru kayısı
1 tutam tuz
Maya
Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri mikserler iki dk kadar çırpın.Daha sonra tuz, margarin, süt ve maya ile karıştırılmış 3 su bardağı unu ekleyip 2 dk kadar daha çırpın.Ufalanmış çikolata ve küçük küçük doğranmış kayısıları da ekleyip karıştırmaya devam edin.Üzerini kapatıp ılık ortamda yarım saat kadar bekletin.Yağlanmış kek kalıbına döküp 160 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder